Tiskové oznámení: Telčská výstava hasičské techniky

26.08.2016

V letošním roce je tomu 120 let, kdy se narodil Bohumil Vystrčil, člověk, který v Telči zahájil výrobu motorových hasičských stříkaček tzv. „vystrčilek“.


Jsem proto velmi rád, že v sobotu 27. srpna na telčském náměstí se díky telčským dobrovolným hasičům vedených jejich starostou Pavlem Doskočilem a za podpory Okresního sdružení hasičů zejména jejich starostky Andrey Dopitové uskuteční první polistopadová výstava historické hasičské techniky.

„Velmi rád jsem tuto aktivitu dobrovolných hasičů podpořil. Jsem jim vděčný za organizaci celé akce a připomenutí telčské historie, která je v oblasti výroby hasičských stříkaček a činnosti hasičů spjata i s činností mých předků včetně mého dědy konstruktéra, podnikatele, radního a velitele dobrovolných hasičů Bohumila Vystrčila. Držím palce, aby vyšlo počasí a lidé si v sobotu našli cestu na telčské náměstí nejen za filmy nebo balóny, ale třeba i za historií hasičské techniky a těch co ji vyráběli nebo o ni dnes pečují,“ okomentoval přípravu celé akce senátor Miloš Vystrčil.

Přílohy