Tiskové oznámení: Za bezpečím vyrazí z Telče do Třeště parním vlakem

28.07.2016

V roce 2015 bylo na silnicích v Kraji Vysočina usmrceno při 4 110 nehodách 41 lidí a těžce zraněno dalších 151. I na tuto tragickou statistiku chce upozornit druhý ročník projektu Bezpečná Vysočina. Ten si klade za cíl připomenout žákům základních a středních škol i jejich rodičům nejen zásady bezpečnosti silničního provozu, ale také další důležité bezpečnostní informace.


Další šanci vstřebat je a zároveň se pobavit budou mít zájemci v neděli 31. července. Na akci, která se koná v Třešti, se navíc můžou dostat originálním způsobem. Společnost telčské místní dráhy zve na jízdu historickým parním vlakem, která se uskuteční v rámci Telčského parního léta zahrnutého právě do projektu Bezpečná Vysočina.

Vlak vyjíždí ve 14:40 hodin z Telče a přes Mysliboř, Sedlejov, Hodice, Třešť město dorazí v 15:18 na nádraží v Třešti. Součástí tamní akce budou divácky atraktivní simulace srážky vlaku s osobou a automobilem. Na zpáteční cestu do Telče parní lokomotiva vyrazí v 17:48 hodin.

Jízdy parním vlakem i akce v Třešti se zúčastní také senátor Miloš Vystrčil. „Jsem rád, že i v rámci projektu Bezpečná Vysočina dojde k podpoře tradičního LÉTA S PÁROU, které dobrovolníci především z řad současných i bývalých železničářů tradičně organizují. Realizaci celého projektu také každoročně napomáhá Svazek obcí Železnice Kostelec – Slavonice, neboť jednotlivé obce se po vzájemné domluvě vždy na uskutečnění hned několika parních jízd finančně i organizačně podílejí,“ uvedl senátor Vystrčil, který je zároveň předsedou právě Svazku obcí Železnice Kostelec – Slavonice.

Přílohy