Tisková oznámení

x
26.08.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: Telčská výstava hasičské techniky

V letošním roce je tomu 120 let, kdy se narodil Bohumil Vystrčil, člověk, který v Telči zahájil výrobu motorových hasičských stříkaček tzv. „vystrčilek“.

Přečíst
x
22.08.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: Vyhláška k měření tepla bez klíčových úprav?

Má upravovat pravidla pro vytápění a dodávku teplé vody a především řešit požadavky na měrné ukazatele spotřeby, na něž čekají desetitisíce lidí bydlících zejména v bytových domech. Novelu vyhlášky č. 194/2007 Sb., která stanoví rozsah toho, jakým způsobem a v jakém rozsahu je potřeba měřiče tepla v bytech instalovat, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky (MPO) garantovalo nejpozději v druhé polovině roku 2015.

Přečíst
x
04.08.2016 Tisková oznámení

Tiskové oznámení: Jihlava zavzpomíná na oběti justičních vražd

„Děti aby si už nikdy nezranily svá čela o chladné mříže věznic a lágrů, tátové aby nemuseli skrývat svou bolest a mámy neměly vyplakané oči…“ Tak zní motto letošního setkání v Jihlavě ke vzpomínce na oběti justičních vražd politických vězňů, kteří byli popraveni ve věznici tehdejšího krajského soudu v letech 1950 až 1952. Pieta, kterou pořádá město Jihlava a okresní pobočka Konfederace politických vězňů, je naplánovaná na neděli 7. srpna.

Přečíst
1