Jsme nečitelní a voliči nám nerozumí, přiznává senátor ODS

23.02.2013

parlamentnilisty.cz | Rubrika: Monitor | Strana: 0 | Autor: joh


Senátor ODS Miloš Vystrčil odpověděl na dotaz ParlamentníchListů.cz ohledně stavu své strany. Podle volebních průzkumů je totiž největší vládní strana v opravdu špatné kondici, Vystrčil však věří, že se ještě situaci podaří změnit.

Výměnu vedení strany Vystrčil zatím odmítá. “Máme 3 měsíce od volebního kongresu a považuji za férové, aby ještě grémium v čele s předsedou dostalo šanci ukázat, zda je schopné postupně navracet důvěryhodnost ODS, a tím získávat nazpět voliče. Počkejme tedy ještě několik měsíců,“ uvedl senátor.


Preference ODS klesají podle Vystrčila hlavně kvůli neschopnosti dělat jasnou politiku. “Chvíli jsme nekompromisně tržní a pravicoví a následně ustupujeme a levicově regulujeme a zvyšujeme daně. Jsme nečitelní a naši voliči nám přestávají rozumět. Myslím, že nám v poslední době nepřímo uškodilo i počínání pana prezidenta Václava Klause a neúspěch v prezidentských volbách,“ zhodnotil Vystrčil.

Senátor ale neztrácí optimismus. “Jsem přesvědčen, že se nakonec dokážeme zvednout. Pořád máme zejména na komunální a krajské úrovni dostatek kvalitních lidí, kteří ODS nenechají padnout,“ napsal Vystrčil.


http://www.parlamentnilisty.cz/article.aspx?rubrika=1401&clanek=263851

Přílohy