Jubilejní desáté pasování učňů na tovaryše

23.09.2013

Střechy, fasády, izolace | Rubrika: Reportáž | Strana: 43 | autor: Stanislav Holoubek, Oldřich Svoboda


Učni ze škol v Jihlavě, Táboře a Humpolci se opět setkali při předávání výučních listů a pasování na tovaryše. Akci tradičně pořádal Cech klempířů, pokrývačů a tesařů ČR - regiony Vysočina a jižní Čechy. Jubilejní 10. slavnost se tentokrát konala na státním zámku v překrásné Telči. Vyučených učňů bylo 58, pasování jich se zúčastnila padesátka.

Pro tovaryše a všechny hosty bylo cechem Vysočina a jeho zvláštními členy připraveno občerstvení, ochutnávka vín a prohlídka zámku. Účastníci také přivítali senátora Miloše Vystrčila, hosty ze Slovenského cechu strechárov, zvláštní členy Cechu KPT ČR, starostu města Telče, místostarostu města Humpolce a další milé hosty a rodiče. Vyznamenaní učni byli opět obdarováni zvláštními cenami, stejně jako učeň roku z Humpolce. Navíc byl panu Květoslavu Namyslovi z Humpolce slavnostně byl předán dekret Čestného člena Cechu KPT ČR.
Již tradičně všechny hudbou potěšili trubači Waltra Hofbauera z Třeště a o správný průběh akce se postaral konferenciér Roman Mikeš z Třeště. Jeho důležitou asistentkou byla představitelka sv. Barbory - paní Stanislava Dohnalová z Vyskytné u Jihlavy.
Děkujeme kastelánu zámku Emilu Norkovi za vstřícnost a ochotu k provedení pasování na zámku. Děkujeme všem, kteří podpořili tuto slavnost a všem zúčastněným. Více, včetně fotek, o této akci najdete na www.cech-kpt.cz.

Přílohy