Senát zná vítěze studentské soutěže na téma svoboda

02.02.2021

senat.cz | 10:22 | Autor: Sue Nguyen


Tvůrčí soutěž pro studenty vyšších stupňů středních škol a učilišť o výjimečný notebook, který dostal předseda Senátu Miloš Vystrčil darem během své cesty na Taiwan, zná svého absolutního vítěze. Ze 137 zaslaných příspěvků na téma „Co pro mne znamená svoboda?“ se svou literární prací uspěla studentka Kateřina Skalová z Bystřice na Benešovsku. V dílčích kategoriích bylo oceněno dalších 6 účastníků z celé České republiky.

 

V kategorii literární útvar se umístily studentky Karolína Podivínská (Letovice), Eliška Kudláčková (Boskovice) a Kateřina Fuňková (Příbram). V kategorii video bodovali studenti Matěj Gregor (Ostrava), František Fáber (Střížovice) a Ondřej Novák (Dačice).

 

„Některé práce jsem četl a sledoval, jak se říká, jedním dechem. Někdy má člověk všeho nad hlavu a potřebuje dodat energii a důvěru v to, že to, co dělá, má smysl. Mně se to stalo při čtení studentských prací o svobodě. Milé studentky, milí studenti, mockrát děkuji,“ říká předseda Senátu Miloš Vystrčil.

„Úrovně prací byly mimořádně vysoké,“ vyzdvihuje Jiří Růžička, 1. místopředseda Senátu a ředitel pražského Gymnázia Jana Keplera, který zadání soutěže formuloval. „Hodně mě zaujala taková myšlenková pevnost, protože naprostá většina prací pracovala s myšlenkou, že svoboda rovná se zodpovědnost. To mě úplně nadchlo.“ 

 

Výsledky soutěže kvůli nepříznivé epidemiologické situaci vyhlásili Miloš Vystrčil a Jiří Růžička prostřednictvím videa. Jakmile to bude možné, soutěžící budou pozváni do českého Senátu na osobní prohlídku a setkání se senátory.

Podrobnější informace o výsledcích soutěže a ukázky vítězných prací jsou k dispozici na webové stránce www.senat.cz/svoboda.

 

 

Odkaz na článek.

Přílohy