Senátoři si připomněli výročí 10 let od úmrtí prezidenta Václava Havla

18.12.2021

senat.cz | 16:08 | Autor: Sue Nguyen


U příležitosti 10. výročí odchodu Václava Havla si senátorky a senátoři připomněli jeho myšlenky a odkaz platný i pro dnešní dobu. Významný den zahájil předseda Senátu Miloš Vystrčil v kavárně Slavia vzpomínkovým setkáním s blízkými spolupracovníky Václava Havla, kterého se účastnili 1. místopředseda Senátu Jiří Růžička, místopředsedové Senátu Jitka Seitlová, Jan Horník, Jiří Oberfalzer a řada dalších senátorů a poslanců.

„Dnes jsme v kavárně Slavia vzpomínali na Václava Havla spolu s jeho blízkými spolupracovníky a přáteli, kteří ho jeho životní cestě doprovázeli. Ti často zmiňují Havlovu schopnost po i několika hodinách dlouhé diskuzi učinit rozhodnutí, se kterým mohou všichni souhlasit. Tato schopnost zaujmout principiální a jednoznačné stanovisko je pro mě osobně nejen součástí jeho odkazu, ale i vodítkem, jak dnes správně vykonávat politické řemeslo,“ říká Miloš Vystrčil.

Památku prvního porevolučního prezidenta poté členové a členky senátorského sboru uctili u červeného srdce na náměstí Václava Havla. Pietu společně s předsedou Senátu zahájila předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

V průběhu sobotního dne se senátorky a senátoři zúčastnili také svaté mše v katedrále sv. Víta a tradičně jako každý rok navštívili hrob Václava Havla na Vinohradském hřbitově.

 

Odkaz na článek.

Přílohy