Výjimečný operní talent poprvé koncertuje v Jihlavě

12.12.2013

Lidé mohou podpořit mladého tenora Nekorance v ceně vstupenky


Těsně před Vánoci lidé budou moci slyšet mimořádně talentovaného operního pěvce Petra Nekorance a navíc jej mohou i finančně podpořit v dalším studiu v zahraničí. Tenorista Petr Nekoranec vystoupí na pozvání senátora Miloše Vystrčila a pod záštitou jihlavského primátora Jaroslava Vymazala v gotické síni radnice Statutárního města Jihlavy v sobotu 21. prosince v 19.00 hodin.

"Koncert jsme pojali jako formu pomoci mladému talentovanému umělci z Vysočiny. Vstupenka stojí 1000 korun a výtěžek ze vstupného je právě určen přímo pro Petra Nekorance, jako příspěvek na studium operního zpěvu v zahraničí," vysvětlil senátor Miloš Vystrčil.

Tenoristu doprovodí na klavír Pavel Kašpar, absolvent hudební akademie v Bratislavě u Rudolfa Macudzinského a Akademie múzických umění v Praze u Františka Raucha. Studia dokončil na Musikhochschule v Mnichově u Ludwiga Hoffmanna. Ostravský rodák Pavel Kašpar je klavírista oceňovaný po celé Evropě.

Tenorista Petr Nekoranec je jednou z nejvýraznějších postav nastupující pěvecké generace v České republice. Zpěv začal studovat na Základní umělecké škole v Polné, odkud pochází. V roce 2011 absolvoval Střední odbornou školu pedagogickou v Čáslavi a začal studovat na pardubické konzervatoři obor klasický zpěv u Jarmily Chaloupkové. V současné době intenzivně spolupracuje s renomovaným italským operním tenoristou a pedagogem Antoniem Carangelem.

V roce 2012 byl Petr Nekoranec oceněn na celé řadě soutěží, z IX. ročníku Pěvecké soutěže Olomouc si odvezl titul absolutního vítěze a laureáta festivalu, v Mezinárodní pěvecké soutěži Antonína Dvořáka v Karlových Varech získal 1. cenu v kategorii Píseň a 2. cenu v kategorii Junior. V roce 2012 se v roli Vaška podílel na provedení Smetanovy Prodané nevěsty se souborem Dětská opera Praha, v Itálii zpíval tenorové sólo v Mozartově Requiem s Coro Filarmonico Veneto a Orchestra Regionale Filarmonia Veneta a tenorové sólo v Mozartově Korunovační mši pod vedením Františka Šterbáka. V srpnu 2013 se účastnil Festivalu a akademie Menuhin ve švýcarském Gstaadu pod vedením Silviany Bazzoni Bartoli a byl vybrán, aby vystoupil na závěrečném koncertu.

"Impozantní výčet dosavadních úspěchů mladého polenského rodáka slibuje opravdu výjimečný hudební zážitek," láká na koncert senátor Vystrčil.

Rezervace vstupenek je možná do středy 18. 12. 2013 na e-mailu či telefonu a.nachtigalova@nachtigallartists.cz, resp.602 219 611. Kapacita sálu je omezena.

Po skončení koncertu jsou jeho návštěvníci zváni na číši vína ke společenskému setkání.

Přílohy