Novým místopředsedou senátorů ODS je Vystrčil z Vysočiny

27.01.2011

Zpravodajství ČTK  (mhm)


Praha 12. listopadu (ČTK) - Senátorský klub ODS si zvolil nové vedení. V letošních volbách přišel o jedenáctku členů, místo tří místopředsedů bude mít pouze dva. Jedním z nich je nový jihlavský senátor Miloš Vystrčil, bývalý hejtman Vysočiny. ČTK to dnes oznámil mluvčí ODS Tomáš Bartovský. 

Místopředsedou pětadvacetičlenné frakce zůstal pražský senátor Miroslav Škaloud, dosavadní místopředsedkyně klubu Daniela Filipová se má stát novou šéfkou senátního výboru pro zdravotnictví a sociální politiku. Předsedou klubu byl už dříve zvolen Richard Svoboda.

Klub ČSSD, který volbami získal 12 členů, a dosáhl tak vytčeného cíle, a to nadpoloviční většiny v Senátu, si své vedení zvolil už po volbách, nijak jej nezměnil. Předsedou klubu zůstal Petr Vícha, místopředsedy Božena Sekaninová, Marcel Chládek, Jaromír Jermář a Jiřina Rippelová.

Podobně Klub TOP 09 a Starostové, který ve volbách neobhájil čtyři z devíti mandátů, své vedení nezměnil. Předsedkyní zůstala Soňa Paukrtová, místopředsedou Jaromír Štětina. Naopak obnovený šestičlenný klub KDU-ČSL, které volby přinesly dva senátory, nově vede jeho někdejší místopředseda Václav Koukal, místopředsedou je nový orlickoústecký senátor Petr Šilar.

 mhm rot

Přílohy