Přehled výroků senátorů během letošních schůzí

23.12.2012

Zpravodajství ČTK | 14:07 | Rubrika: Parlament, státní spr. - Praha, Středoč. kraj, ČR | autor: mhm


 Praha 23. prosince (ČTK) - Přehled některých výroků senátorů a členů vlády, které zazněly během letošních schůzí Senátu:

 Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09): "Ten pozměňující návrh, který pan senátor avizoval, má svůj teoretický základ v Cimrmanově die Fenster Politik - vyhodíte ho dveřmi, vrátí se oknem."

 Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09): "Bohužel, (debata) tedy sklouzla až do takové úrovně toho typu, budu-li citovat některé výroky, že mám odsud jít a vyřídit panu předsedovi vlády, ať jeho vláda odstoupí. Takhle opravdu tedy tu národohospodářskou situaci bude exekutiva i politická garnitura této země řešit jen velmi těžko."

 Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD): "Chtělo by se mi říct společně s tím filmem Pelíšky: kde naši soudruzi z NDR udělali chybu."

 Senátor Jaroslav Kubera (ODS): "Ono nám to prostě nabývá a nabývá, místo aby nám to ubývalo a ubývalo. A my pořád věříme tomu, že když bude mít zákon víc paragrafů, tak bude lepší. A ono je to skoro vždycky tak, a to mi všichni potvrdí, že každý nový zákon je vždycky horší než ten předchozí."

 Senátor Zdeněk Besta (ČSSD): "Převedeme-li si těch 3080 paragrafů do pomyslné časové řady, tak nám deset let přípravy vyjde necelý jeden paragraf zákona denně, neboli 0,16 potištěné stránky formátu A4. Nevím, jestli v tomto případě lze říci, že týmy expertů dřely jako koně."

 Senátor Marcel Chládek (ČSSD): "A já už mám i obavu, když do Poslanecké sněmovny pustíte kočku, tak vyběhne pes."

 Senátor Jaroslav Kubera (ODS): "My si nepomůžeme tím, že billboardy odstraníme. Příčina většinou nebývá billboard, ale něco jiného. V našich krajinách největším rušitelem jsou prostitutky. Protože když řidič jede poměrně rychle a Anča zvedne tričko, tak ať chce nebo nechce, ne na 0,4, na několik vteřin tomu neuniknete, prostě se podívá."

 Senátor Jan Žaloudík (ČSSD): "O billboardech - s radostí očekávám, kdy se tam někdo přizná k tomu, že zařídil jediné jistoty této země, a to je jaro, léto, podzim, zima."

 Exministr obrany a bývalý senátor Alexandr Vondra (ODS): "Armáda nemá odbory, a dokud je mít nebude, tak si myslím, že se na ni můžeme spolehnout."

 Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz): "Pro tento návrh zákona bych ruku nezvedl ani na mučidlech, zejména katolické církvi tak osvědčených v minulosti".

 Senátor Adolf Jílek (TOP 09): "Velmi jsem se tím pobavil, zvlášť některá hesla (ČSSD) mě jaksi pobavila, protože 'víme jak spravedlivě rozdělit 154 miliard' - no, nevím, jak umí zloděj rozdělit 154 miliard spravedlivě, když mu nepatří."

 Senátor Miloš Janeček (ČSSD): "Mě v této souvislosti napadlo takové přirovnání, kdy spousta kolegů v roce 89 a 90 začala přímo vášnivě navštěvovat kostely a pronášela nahlas, jak konečně tedy skončil ten jejich útisk. Poznamenávám, že to byli kolegové, kteří předtím stejně vášnivě chodili na stranické schůze a stejně vášnivě tam pronášeli svoje plamenné projevy."

 Senátor Richard Svoboda (ODS): "Když se mluví o tom, jak má něco masivní podporu, já se vždy ptám, kolik z těch občanů, kteří jsou tak masivně proti, o tom zákonu vůbec něco vědí."

 Senátor Miloš Vystrčil (ODS): "Je to tak, že moji předchůdci vyráběli hasičské stříkačky, říkalo se jim 'vystrčilky', a z tohoto důvodu jsem povinen hasiče podporovat."

 Místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD): "Vy jste odpovědni za nástup komunistů v této zemi, vy a vaše vláda s vašimi naprosto nekompetentními rozhodnutími, které každého půl roku měníte."

 "Já si myslím, že občan je suverén. Občan má svůj rozum a občan je mnohdy chytřejší než my všichni poslanci a senátoři dohromady."

Přílohy