V Jemnici se rozbíhá nevšední projekt

15.03.2011

Horácké noviny, strana 2, Aktuality (Milan Noha)


Jemnice - Včera (pondělí 14. 3.) se na jemnické radnici konala první informativní schůzka realizačního týmu projektu Úsměv ukrajinským dětem se starostou Jemnice Miloslavem Nevěčným a místostarostou Petrem Novotným. Účelem setkání bylo informovat vedení města Jemnice o projektu jako takovém a o záměru uspořádat v jemnickém kinosále 3. června benefiční koncert, jehož výtěžek bude prostřednictvím humanitární organizace ADRA použit v dětském domově v Mukačevu na Ukrajině. Zároveň byl starosta Nevěčný požádán o záštitu nad celou akcí, k čemuž vyjádřil vstřícnost.

Úsměv ukrajinským dětem je projekt mladých lidí, jejichž život je spjat s Dětským domovem Jemnice. Ti se po zkušenostech s úrovní a možnostmi podobných domovů na Ukrajině, získaných při pobytu přímo v Mukačevu, rozhodli pomoci. Prostředky chtějí získat právě z výtěžku celého projektu. Na závěrečném benefičním koncertu pak vystoupí děti z dětských domovů z celé ČR a účast přislíbila například i slovenská herečka Dorota Nvotová.

Partnerem projektu, jehož záštitu už převzal jihlavský senátor Miloš Vystrčil, se staly i Horácké noviny. V příštích číslech vás o této nevšední a obdivuhodné iniciativě „dětí“ z DD Jemnice budeme podrobně informovat.

Přílohy