Vyjednávání o novém předsedovi Senátu

23.10.2018

​​​​​​ČT 1 | 19:00 | Pořad: Události | Téma: Ekonomika


Jakub ŽELEZNÝ, moderátor
--------------------
Pavel Fischer, nově zvolený člen horní komory, nevstoupí do žádného senátního klubu. Spolupracovat chce ale se všemi, kdo ho v nedávných volbách podporovali, tedy s hnutím STAN, ODS a lidovci. Rozhodl se tak dnes dopoledne po sérii jednání se zástupci těchto uskupení.

Pavel FISCHER, senátor /nestr./
--------------------
Mně se zdálo, že skutečně v tom, kde se pohybujeme dneska, kde já jsem, bude nejpoctivější, když nabídnu spolupráci všem těm, kteří mně pomohli, zároveň zůstanu nezařazený, není to určitě nejsnazší cesta, ale odpracoval jsem ji.

Jakub ŽELEZNÝ, moderátor
--------------------
Jasno je po dnešku taky o klubu ODS. Bude mít 18 členů, stejně jako klub Starostů. Občanské demokraty posílili dosavadní senátor Ivo Valenta a nováček Ladislav Faktor. Strana navíc oznámila, že nebude za každou cenu usilovat o post předsedy Senátu, jejím kandidátem ale stále zůstává Jaroslav Kubera.

Miloš VYSTRČIL, předseda senátorského klubu /ODS/
--------------------
Počítáme s tím, že nebudeme žádného dalšího kandidáta za klub občanských demokratů navrhovat a bude potom na Starostech a nezávislých, aby vygenerovali kandidáta a přesvědčili ostatní, že je kvalitnější než Jaroslav Kubera.

Přílohy