Po volbách

04.11.2016

Nevím, zda si budete moci ve všech případech přečíst tento příspěvek dostatečně brzy po ukončení krajských a senátních voleb, proto se pokusím být maličko nadčasový.


Opakované zvolení do Senátu mě velmi potěšilo a povzbudilo. Nesmírně si vážím, podpory, které se mi dostalo a jsem připraven pracovat pro náš region s maximálním úsilím a nasazením. Velmi dobře jsem vnímal, že zejména Michal Stehlík - můj konkurent ve druhém kole senátních voleb pracuje s maximálním nasazením, že je silný a že umí své schopnosti velmi dobře nabízet. O to více si důvěry voličů vážím a děkuji za ni.

Čím jsem byl zklamán, je malá volební účast zejména potom ve druhém kole senátních voleb. Nevím, zda si ti, co nechodí k volbám, uvědomují, že o sobě vlastně nechávají rozhodovat druhé. To není rozhodně dobře, a proto bych chtěl na tomto místě zvláště poděkovat všem, kteří k volbám přišli. Je důležité svojí neúčastí u voleb nerezignovat na svoji možnost spolurozhodovat o další budoucnosti kraje nebo podobě Senátu.

Na závěr si potom již jen dovolím napsat, že pokud mi to bude umožněno, budu nadále i na stránkách zejména městského tisku pravidelně informovat o tom, co dělám, proč to dělám a s jakým výsledkem. Považuji to jako senátor, a tedy člověk placený z veřejných prostředků za jednu ze svých základních povinností. Ještě jednou děkuji za důvěru.

Přílohy