První výroční zpráva je k dispozici

04.06.2012

Je tomu již více než půldruhého roku, co jsem byl zvolen senátorem za území okresu Jihlava rozšířeného o Dačicko a Slavonicko, ve kterém žije ve 141 obcích téměř 130 tisíc obyvatel.


Pamatuji si, že můj pocit radosti ze zvolení byl již tenkrát doprovázen pocitem vděčnosti a hlavně odpovědnosti. V souvislosti s tím jsem si říkal, že bych hrozně nerad zklamal a že se budu ze všech sil snažit být v  Senátu i mimo něj pro naše obyvatele co možná nejvíce užitečný.

Jedním z předsevzetí, které jsem si dal, bylo, že budu o tom, co dělám, co možná nejvíce informovat a že se budu snažit zůstat s lidmi a problémy svého senátního obvodu v kontaktu. I proto jsme na začátku května vyvěsili na můj web www.vystrcil.cz moji výroční zprávu o činnosti senátora za období říjen 2010 až prosinec 2011.

Má první výroční zpráva na asi dvaceti stránkách snad přehledným a relativně stručným způsobem popisuje moji činnost senátora v uplynulém období a dává tak možnost každému se s tím, co jsem dělal a dělám podrobněji seznámit. Při jejím psaní jsem se snažil, aby byla nejen sumářem toho, co jsem za ten více než rok absolvoval, udělal a zažil, ale aby byla také dokumentem, jehož přečtení umožní čtenáři moji práci lépe a podrobněji posoudit.

Na závěr si ještě dovolím poděkování a dvě malé prosby. Politik bez zpětné vazby a znalostí problémů normálních lidí nemůže být dobrým politikem. Všichni v životě potřebujeme ke svému zlepšení či dosažení pokroku pochvaly i kritiku, chcete-li motivaci. I proto mě Vaše názory zajímají a beru je vážně. Děkuji proto za všechny, které jste mi doposud zaslali nebo tlumočili a to i za ty , které nebyly úplně příjemné. Věřím, že v tom budete pokračovat.

Jsem také rovněž vděčný za různé možnosti se osobně setkávat na různých besedách, přednáškách či jiných akcích. Při této příležitosti si zvláště dovolím upozornit na možnost zprostředkování a zajištění návštěvy sídla Senátu - Valdštejnského paláce pro skupiny studentů, seniorů, chovatelů apod. z našeho senátního obvodu. Stačí se jenom ozvat na e-mail či telefon (podrobněji opět viz www.vystrcil.cz ).

Tak uvidíme, třeba někdo z Vás po přečtení článku zorganizuje skupinu ozve se a po domluvě termínu se vydá do Prahy. Již se těším.

Miloš Vystrčil, milos@vystrcil.cz

Přílohy