Články

Archiv

x
27.02.2013 Články

Vysočina se na Regiontouru líbila

Na Regiontour jezdím pravidelně již asi patnáct let. Na začátku tohoto roku tomu však bylo teprve podruhé, kdy jsem se Mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech Regiontour 2013 v Brně zúčastnil pracovně jako člen senátního Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí a zároveň i jako člen senátní Komise pro rozvoj venkova.

Přečíst
x
20.02.2013 Články

V Havlíčkově Brodě pokřtili deník Vojtěcha Weidenhoffera

Zasadil se například o stavbu železnice či parku v blízkosti středu města a zasloužil se o úspěšné gymnázium. Jeho jméno však z povědomí obyvatel Havlíčkova Brodu částečně vymizelo. A to i přes skutečnost, že je považován za nejvýznamnějšího měšťana tehdy ještě Německého Brodu v 19. století. 

Přečíst
x
14.02.2013 Články

Řetězení smluv na dobu určitou jde do druhého čtení

Novela zákoníku práce, která umožňuje za podmínky domluvy odborů a zaměstnavatele řetězení pracovních smluv na dobu určitou bez časového omezení, míří v Poslanecké sněmovně České republiky do druhého čtení.

Přečíst
x
05.02.2013 Články

Stanislav Balík: Kdo konečně udělá pořádek

Na schůzi Senátu 30. ledna 2013 jsme nepřijali zákon o rozšíření pravomocí NKÚ. Přestože důvody nepřijetí navrhovaného zákona byly zejména pány senátory Víchou, Kuberou a snad i mnou velmi podrobně a důkladně v rozpravě vysvětleny, byli a jsme následně vystaveni docela intenzivnímu ataku a obviňování, že bráníme boji proti korupci.

Přečíst
x
01.02.2013 Články

Aalborgské závazky

Asi nikomu z nás není jedno jak se v našem městě nebo obci žije. To jestli investovat do nové kanalizace, plaveckého bazénu, sportovní haly, městských silnic nebo třeba zimního stadionu nebo obyčejných oprav chodníků řeší lidé v hospodě téměř stejně často jako na radnici.

Přečíst
1