Články

Archiv

x
06.12.2016 Články

Začínáme i pokračujeme

Krajské volby máme za sebou a po osmi letech není Rada Kraje Vysočina jednobarevná. Začíná tedy v našich podmínkách asi nejčastější způsob správy samosprávného území ve formě tak zvané koaliční spolupráce.

Přečíst
x
05.12.2016 Články

Kontroly a jejich smysl

Obce a města hospodaří lépe než stát i kraje. V loňském roce a ne jinak tomu bude pravděpodobně i letos skončí v součtu hospodaření všech měst a obcí s přebytkem vyšším než 20 miliard korun.

Přečíst
x
04.11.2016 Články

Po volbách

Nevím, zda si budete moci ve všech případech přečíst tento příspěvek dostatečně brzy po ukončení krajských a senátních voleb, proto se pokusím být maličko nadčasový.

Přečíst
x
07.10.2016 Články

Podařilo se

V době, kdy jsem již skoro nedoufal, se to podařilo. Poslanecká sněmovna schválila senátní návrh zákona, který zavádí bonifikovanou veřejnou službu.

Přečíst
x
04.10.2016 Články

Rozhovor pro Pivo, Bier & Ale

10 otázek pro RNDr. Miloše Vystrčila   Senátor Miloš Vystrčil…

Přečíst
x
30.09.2016 Články

Selský rozum

Více než před rokem jsme v Senátu diskutovali zákon o hospodaření energií. Debata byla tvrdá.

Přečíst
x
01.09.2016 Články

O službách vytvářejících důvěru

Zatímco moje dcera s vnuky úspěšně vyhledávají a chytají pokémony, já jsem se stal zpravodajem návrhu zákona o službách vytvářející důvěru pro elektronické komunikace.

Přečíst
x
31.08.2016 Články

Památník popravených v Jihlavě

U památníku, který je umístěn v blízkosti jihlavské vysoké školy, dříve justičního paláce, jehož součástí byla také věznice, se scházíme v srpnu pravidelně.

Přečíst
x
30.08.2016 Články

Příprava významné dopravní stavby „Okružní křižovatka Kasárna“ vrcholí

Na základě pozvání starosty obce Markvartice Josefa Nedvěda se v pondělí 22. 8. 2016 uskutečnilo na Obecním úřadě Markvartice jednání ve věci připravované dopravní stavby: I/38 a I/23 – Okružní křižovatka Kasárna. Účastníci jednání zde především prezentovali aktuální situaci ve vztahu k uvedené stavbě a její další předpokládaný vývoj.

Přečíst
x
03.08.2016 Články

První lípa cechu klempířů, pokrývačů a tesařů roste v Telči

Tradiční obřad slavnostního pasování učňů řemesla klempířského, pokrývačského a tesařského proběhlo v Divadelním sále zámku v Telči na konci června.

Přečíst
x
01.07.2016 Články

Budeme papírovat nebo sportovat?

„Obec zpracovává pro své území v samostatné působnosti plán rozvoje sportu v obci a zajišťuje jeho provádění.“ To je doslovná citace z návrhu zákona o podpoře sportu, která mi opravdu při projednávání zákona o podpoře sportu v Senátu vyrazila dech.

Přečíst
x
28.06.2016 Články

Elektrické koloběžky z Vysočiny v Senátu

„Kde si je můžeme objednat? Koupíme jich 10 pro Boží Dar.“ Takto bezprostředně reagoval senátor a starosta Božího Daru Jan Horník na zasedání výboru na prezentaci vítězů národního kola soutěžní přehlídky Enersol Michala Nováka a Josefa Brabence.

Přečíst
1 2 3