Články

Archiv

x
31.05.2018 Články

Příště již se mnou nepočítejte

V České republice máme nyní 6 253 obcí. Z toho ve 2 000 obcích bydlí méně než 200 obyvatel a starostou bývá člověk, který zpravidla normálně chodí do práce a k tomu navíc ve volném čase se stará o obec a její obyvatele. Odhadem je takových starostek a starostů, kteří mají jako svoji hlavní „volnočasovou“ aktivitu péči o svoji obec v České republice, asi 1 500 a patří jim za to velké poděkování a uznání.

Přečíst
x
22.05.2018 Články

GDPR: Nepřipravenost a nejistota

Také se Vám již stalo, že v souvislosti s nákupem například pračky prostřednictvím internetu vám následně začaly samy od sebe automaticky chodit nabídky na výhodný nákup sušičky na prádlo, ledničky apod., anebo vám dokonce najednou z ničeho nic někdo zatelefonoval a zeptal se, zda nemáte zájem o výhodný spotřebitelský úvěr?

Přečíst
x
09.05.2018 Články

Konec křižovatky smrti

Když za mnou v roce 2014 přišel starosta Markvartic Josef Nedvěd s žádostí, aby se již konečně něco udělalo s křižovatkou Kasárna, jenom posílil mé dlouhodobé přesvědčení, že bychom již opravdu měli nalézt a vymoci realizaci řešení, které by dalším škodám a především zbytečným ztrátám lidských životů zabránilo.

Přečíst
x
04.05.2018 Články

Přátelská legislativa

Na začátku dubna se již tradičně v Hradci Králové koná konference Internet ve státní správě a samosprávě, zkráceně ISSS.

Přečíst
x
01.05.2018 Články

Udržitelný rozvoj

Když se hovoří o udržitelném rozvoji, máme zpravidla na mysli takový typ rozvoje, který nezatíží budoucí generace nad rámec již existujících problémů. Spíše naopak se počítá s tím, že udržitelný rozvoj obce, kraje, státu by měl vést k postupnému zlepšování životních podmínek v dotčeném území.

Přečíst
1