Články

Archiv

x
23.06.2020 Články

Maturita z matematiky

Končí první polovina června a v Senátu jsme právě většinově odhlasovali zrušení povinné maturity z matematiky. Předpokládám, že většina studentů jásá, konečně je jasno a navíc celá řada z nich si oddechla.

Přečíst
x
17.06.2020 Články

Lidice

První s kým jsem se 10. června v Lidicích potkal, byly lidické děti. V době počátku vyhlazování Lidic bylo nejmladšímu lidickému chlapci 16 dní, v tomto roce je mu o 78 roků více.

Přečíst
x
04.06.2020 Články

Nikdo jiný to za Vás neudělá

Jaroslav Kubera říkal, že svoboda a obhajoba svobody a ústavnosti je v politice těžká disciplína. Možná ta úplně nejtěžší. Když totiž svobodu máme, připadá nám to naprosto samozřejmé a většinou tedy neshledáváme důvodů, proč se o ni starat. Zejména mladší generaci, která se narodila do svobody, a troufnu si napsat, že i do blahobytu, se některé věci obtížně vysvětlují.

Přečíst
x
03.06.2020 Články

Chytrý mobil a matematika

Dnes skoro není nikoho, kdo by nevlastnil mobil. Všichni telefonujeme a domlouváme se prostřednictvím mobilního telefonu. Jsme schopni měnit svůj program nebo své plány nikoliv ze dne na den, ale doslova z hodiny na hodinu nebo dokonce z minuty na minutu.

Přečíst
1