Články

Archiv

x
28.10.2013 Články

Poděkování voličům na Vysočině

Je možná i trochu symbolické, že dva dny po ukončení voleb a zároveň zrovna v den 95. výročí vzniku samostatného Československa cítím chuť i povinnost se alespoň stručně k proběhlým volbám do Poslanecké sněmovny PČR vyjádřit.

Přečíst
x
22.10.2013 Články

Senátor Vystrčil převezme medaili Za zásluhy o bezpečnost

Medaile Za statečnost, Za zásluhy o bezpečnost, Za věrnost a Čestné medaile rozdají ministr vnitra Martin Pecina a generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR Drahoslav Ryba. Necelou stovku uznání, které se udělují od roku 2000, předají ve čtvrtek 24. října od 12:00 hodin v Trojském zámku v Praze.

Přečíst
x
08.10.2013 Články

Cesta do Podkarpatí - úterý den čtvrtý

V úterý jsme si přivstali a ráno ještě těsně před vyučováním, které začíná v 8,30, jsme navštívili školu Tomáše Garrigua Masaryka v Užhorodu, kterou tam kdysi vystavěli Češi.

Přečíst
x
07.10.2013 Články

Cesta do Podkarpatí - pondělí den třetí

Ráno jsme se vydali k bustě našeho prvního prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka, kde jsme položili květiny (obrázek 1).

Přečíst
x
06.10.2013 Články

Cesta do Podkarpatí - neděle den druhý

V 8,00 jsme se vydali z Hotelu Užhorod (obrázek 1) s balíčkem na cestu do Koločavy. Po více než třech hodinách cesty, chvílemi po téměř pro naše auto nesjízdných silnících, jsme dorazili do Koločavy, kde nás v místní škole čekaly děti s nacvičenými českými písněmi (obrázek 2).

Přečíst
x
05.10.2013 Články

Cesta do Podkarpatí - sobota den první

Nakonec, abychom stihli středeční plenární zasedání Senátu, jsme se do Podkarpatí jako delegace senátorské Komise pro rozvoj venkova vydali již v sobotu 5. října ráno.

Přečíst
x
01.10.2013 Články

Symposia

Umělecká díla a dílka zdobící nebo znázorňující svatého Floriána, Tři krále, Vodníka, Vítajícího, Hospodyňku, svatého Václava, učitele Zamazala s dětmi, svatého Prokopa, paní Křehkost, Muchomůrky bílé před řezem, originální zvoničku nebo fontánku, sousoší Živly, ptáka Motáka, Naslouchajícího, Ducha Dyje, Lva nebo dokonce vyřezávanou Vejtřasku byla a budou odhalována na symposiích během měsíců června až září ve dvaceti čtyřech obcích mikroregionů Telčska, Třešťska a Jemnicka.

Přečíst
1