Články

Archiv

x
19.06.2014 Články

Největší úspěch roku 2013? Změna zákoníku práce

Účast na 350 akcích, návštěva čtyř desítek obcí ve svém senátním obvodu, zorganizování sedmi návštěv historických prostor Senátu i desítky vystoupení k senátním tiskům. Ale především úspěšná změna zákoníku práce, která byla schválena Senátem, Poslaneckou sněmovnou a podepsána prezidentem. To je jen stručný výčet z činnosti krajského zastupitele a senátora Miloše Vystrčila za rok 2013.

Přečíst
x
05.06.2014 Články

Do Mladoňovic se sjedou vystrčilky. I za účasti potomků zakladatele firmy Josef Vystrčil a syn

V roce 1858 si Josef Vystrčil starší založil v Telči dílnu, o šestadvacet let později přijal za společníka syna, taktéž Josefa, a již rozšířený podnik přejmenoval na Josef Vystrčil a syn. Právě firma pod tímto názvem dodávala sborům dobrovolných hasičů na Vysočině i za jejími hranicemi ruční, parní a později také motorové hasičské stříkačky.

Přečíst
x
04.06.2014 Články

Statistika věda je …

Asi nikoho nepřekvapí, že obce dostávají na své fungování peníze podle počtu svých obyvatel. Zjednodušeně řečeno platí, že čím více má obec obyvatel, tím více peněz od státu na financování svého provozu dostává.

Přečíst
x
04.06.2014 Články

Peru - pátý až osmý den: Cusco, Lima, Callao a Praha

Po sobotě a části neděle strávené v Cuscu vyplněné návštěvou Machu Picchu, poznáváním místních zvyků a na závěr i nedělní mší jsme se vrátili zpět do Limy a ještě v neděli večer jsme s krajany a zástupci českého velvyslanectví konzultovali a hledali další možnosti podpory českých projektů v Peru.

Přečíst
x
02.06.2014 Články

Peru - čtvrtý den: Tancující Cusco

V pátek jsme vstávali již v pět hodin ráno, abychom se stihli během dopoledne dopravit z Limy do Cusca. Po asi devadesátiminutovém letu z Limy jsme vystoupili v bývalém hlavním městě říše Inků v Cuscu. Do Cusca jsme cestovali na speciální pozvání starosty Cusca Luise Floréze Garcíi a musím přiznat, že celá návštěva stála za to.

Přečíst
1