Články

Archiv

x
28.12.2015 Články

Vánoční dárek - nedárek pro města a obce

Asi většina ví, že obce a města získávají prostředky na svoji správu kromě jiného také jako část daní, které stát od občanů vybere. Není tomu tak dlouho, kdy zákonodárci snížili příjmy obcí a krajů, protože stát potřeboval peníze na jiné účely, konkrétně třeba na zavedení druhého důchodového pilíře.

Přečíst
x
10.12.2015 Články

Slavonice se stanou centrem česko-rakouského příhraničí

Při říjnové návštěvě našeho senátního výboru v Rakousku ve Vídni jsme při diskusi se zástupci Spolkové rady (Horní komora rakouského parlamentu) vyslechli návrh jeho předsedy Gottfrieeda Kneifela na realizaci historicky prvního společného setkání členů rakouského a českého parlamentu z příhraniční česko-rakouské oblasti.

Přečíst
x
03.12.2015 Články

Socialisté s Ano potopili obce

Až do večera diskutovali ve středu senátoři o navýšení příjmů krajů a obcí. Zatímco v případě navýšení příjmů krajů panovala shoda, senátoři zvoleni za ČSSD a ANO znemožnili významnější posílení příjmů obcí.

Přečíst
x
02.12.2015 Články

Komunální politik

Na začátku byla debata se šéfredaktorem odborného časopisu Moderní obec Ivanem Ryšavým. Říkal jsem mu, že jsem již trochu otrávený z toho, když se ze všech stran jenom pořád dozvídám, jak je třeba ta města a obce kontrolovat, hlídat a poučovat o tom, co mají a co naopak nemají dělat.

Přečíst
1