Články

Archiv

x
31.05.2014 Články

Peru - třetí den: Peru a životní prostředí

Ve čtvrtek 29. 5. dopoledne jsme tentokrát den začínali společnou přípravou na setkání s ministrem životního prostředí Peru Manuelem Pulgarem Vidalem. Po dopoledním rozboru situace a porovnání našich témat pro jednání se zkušenostmi a názory členů naší ambasády jsme ještě stihli krátkou prohlídku olympijského muzea, které je umístěno na národním fotbalovém stadiónu Peru. Po prohlídce výstavy a návštěvě stadiónu jsme si následně krátce prošli a prohlédli některé spíše periferní částí Limy a v jedné z restaurací si dopřáli typické peruánské jídlo.

Přečíst
x
30.05.2014 Články

Peru - druhý den: Peru je země, ve které je nutný osobní kontakt

Ve středu to zpočátku nevypadalo, že den bude až tak nabitý. Většina z nás se pořád ještě, spíše neúspěšně, snaží vyrovnat se sedmihodinovým časovým posuvem. Někteří se dokonce přiznali, že se ve 2 hodiny ráno peruánského času (10 hodin dopoledne pražského času) potulovali po hotelu a snažili se nějak zabít čas do svítání. Když se jim potom konečně podařilo usnout, bylo paradoxně na čase vstávat.

Přečíst
x
29.05.2014 Články

Výzva ke zjednání nápravy Zásad kontrolní činnosti výborů zastupitelstva Kraje Vysočina

K názoru, že krajská koalice ČSSD a KSČM za podpory Legislativního výboru omezuje kontrolní pravomoci Finančního výboru a porušuje zákon dospělo kromě krajské opozice i ministerstvo vnitra. Výzva k nápravě byla Kraji doručena.

Přečíst
x
29.05.2014 Články

Peru - příjezd a první den: Trafico es fatal

Když jsme v pondělí 26. 5. v 18,00 hodin peruánského času přistáli na letišti v hlavním městě Peru v Limě, měli jsme za sebou téměř 17 hodin cesty. Vzhledem k sedmihodinovému časovému posunu ukazovaly hodiny v Praze v té době jednu hodinu po půlnoci a některé naše smysly a pocity nám tento časový posuv neúprosně připomínaly.

Přečíst
x
23.05.2014 Články

Proč Peru

V pondělí 26. 5. 2014 se vydá čtyřčlenná delegace senátorů z Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí (Ivo Bárek, Petr Gawlas, Stanislav Juránek, Miloš Vystrčil) na pracovní zahraniční cestu do Peru. Jedná se o dlouhodobě plánovanou cestu, která byla vyhodnocena jako vhodná ministerstvem životního prostředí, ministerstvem průmyslu a obchodu a ministerstvem zahraničních věcí.

Přečíst
x
03.05.2014 Články

Hrabal

K nedožitým stým narozeninám Bohumila Hrabala se toho po celé naší zemi dělo celkem dost. Kromě připomínek jeho knih a na základě těchto knih vzniklých filmů se na různých většinou se životem Bohumila Hrabala nějak spojených místech setkávali lidé, aby si popovídali, napili se piva, ochutnali zabíjačku … a tak si nějak v klidu a v pohodě osobnost Bohumila Hrabala připomněli.

Přečíst
x
02.05.2014 Články

Senát se snažil pomoci nalézt řešení

Starostové zejména menších obcí a zástupci Rekonstrukce státu debatovali v úterý 29. 4. v Senátu na společné schůzce o návrhu zákona, který zakotvuje i pro malé obce povinnost zveřejňovat v elektronické podobě obecní faktury, objednávky a smlouvy.

Přečíst
1