Články

Archiv

x
30.10.2020 Články

Exponenciální průběh

Když se v době rychlého růstu počtu nakažených nemocí Covid 19 několikrát mění ministři zdravotnictví, není to určitě dobře. Kromě jiného dochází totiž ke snižování důvěry občanů ve vládu a v její schopnost zavádět a realizovat takové kroky a taková opatření, které povedou k tomu, že pandemii čínské chřipky úspěšně překonáme.

Přečíst
x
19.10.2020 Články

Senátní volby a nový poslanec za Vysočinu

V pátek a v sobotu proběhly senátní volby ve třetině senátních obvodů naší republiky. V 11 z 27 senátních obvodů zvítězili kandidáti navrhovaní hnutím Starostové a nezávislí, z čehož plyne, že STAN volby přesvědčivě vyhrál a gratulace je tedy na místě

Přečíst
x
07.10.2020 Články

Důvěra

Když jsem byl nedávno na Taiwanu, tak jsem si i díky chování obyvatel Taiwanu ostřeji uvědomil jednu důležitou skutečnost.

Přečíst
x
02.10.2020 Články

Svatý Václav a stříbrné medaile

V pondělí 28. září bylo volno. Snad alespoň někteří jsme si uvědomili, že máme český státní svátek, který nazýváme Dnem české státnosti. Toto datum bylo vybráno proto, protože je svátkem sv. Václava, přemyslovského knížete, patrona Čech a Moravy a jednoho z tradičních symbolů českého státu.

Přečíst
x
01.10.2020 Články

Půjčky

Blíží se podzim a to je pro Kraj Vysočina nejvyšší čas začít s přípravou rozpočtu na rok 2021. Nebude to tentokrát vůbec jednoduché. Vývoj situace, v které se nacházíme, je obtížně předvídatelný.

Přečíst
1